TRIA COLOR

Aquestes setmanes ja podem veure en la televisió, tant en les noticies com en els anuncis, que prompte van a retirar-se les bosses del mercat perquè tarden en descompondre’s al voltant de 400 anys. I ara després de tants anys ens preocupem per aquestes coses?. Potser la crisi ens obliga a fer servir la imaginació i crear un nou negoci, com es fer bosses biodegradables que en 180 dies es descomponen, o fer-ne altres reutilitzables, però realment no reciclem tot el que es podria reciclar, així, entre altres coses, cal dir que les bosses de plàstic de tota la vida també es poden reciclar, però no ho fem perquè no sembla rentable.
El cert es que només es recicla allò del que es pot traure benefici, sense haver-hi una preocupació real pel medi ambient. Així, l’hora de fer el negoci, no importa el medi ambient, encara que es faça servir per a cridar les consciències dels ciutadans. Si del reciclatge es poden traure diners, es recicla i si no, s’enterra, sense que ningú es preocupe pel que puga passar d’ací uns anys amb tots aquests soterraments. Sabeu que tot el que va a parar als contenidors verds sol acabar premsat i enterrat baix terra, entre altres coses, amb el risc que pot suposar per a la natura i els habitants dels votants, si no a curt si a llarg termini de temps?.
Llevat del cartró i el vidre, només el que arriba als contenidors grocs passa per un procés de triatge i una vegada separat tot el que pot aprofitar, la restava junt amb el que tirem als contenidors verds.
Però després de tot, al ciutadà de a peu poc l’importa el reciclatge o el medi ambient, el que vertaderament li preocupa es la seua pròpia economia i tindre la millor qualitat de vida a qualsevol preu, sense preocupar-li que aquesta qualitat de vida actual, estiga fonamentada en una sobreexplotació dels recursos naturals i humans de països “menys desenvolupats”, contaminació o consum desmesurat e innecessari.
Potser càpia fer-se una pregunta: perquè no les mateixes envasadores, que trauen bastants diners creant tants envasos, que en realitat son innecessaris, no inverteixen part dels seus beneficis a un fons perdut per a la conservació del medi ambient i reciclar allò que encara es pot reciclar, malgrat que resulte car?.
Certament no devem confiar que açò vaja a fer-se, però després de tot, el vertaderament necessari es conscienciar-nos tots sobre la importància del reciclatge i en la mida de les nostres possibilitats, contribuir sempre en fer el procés més senzill i tirar cada cosa al contenidor corresponent. Després només quedaria fer una gestió responsable dels residus, tenint molt en compte el medi ambient i els recursos naturals dels que disposem, i això potser ja només ho poden fer qui te aquest poder, però hem de recordar que els consumidors som nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada