POLÍTICS DE SALDO

Cada vegada que engegue la televisió per a veure les notícies mentre dine, es destaca alguna notícia sobre les mesures del govern darrere la crisi o qualsevol altra cosa en la que uns polítics parlen i els altres sempre contradiuen o ataquen les paraules i decisions dels anteriors. Per a mi resulta fastigós veure aquest comportament infantil en persones com les que ostenten els càrrecs públics per a representar i defensar els drets dels ciutadans. S’assembla més als “reality show” en els que la gent vulgar s’estira dels cabells o diu paraules grosseres sense cap tipus de captinença, només per atraure l’audiència de persones com elles o d’altres que miren aquests comportaments amb sorpresa i curiositat.
Diguen el que diguen, pel que a mi respecta com a ciutadà, he de dir que darrere d’aquests últims vint anys, haja tingut la direcció qualsevol dels partits polítics que han conduit el govern, he tingut la sort de viure igualment bé; he tingut feina, he pagat impostos, m’he pogut comprar un cotxe, he pogut menjar sense cap luxe, tinc una casa,... I si alguna vegada he anat al metge, també m’han tractat de la mateixa manera. Es a dir, no he notat gran diferència respecte a qui portava el govern. Òbviament han pujat els preus de la gasolina, el menjar o la vivenda, però en altres països ja tenien aquests preus abans que nosaltres, de la mateixa manera que també n'hi ha on encara estan molt baixos. Però tot açò forma part d'una economia mundial governada per interessos i desig de majors riqueses, que al cap i a la fi, hem de pagar els treballadors comuns, i fins i tot els polítics, malgrat que ells tenen molt millor sou o certs privilegis.
Així que des de la meua posició, no acabe d’entendre aquestes baralles pel poder i les acusacions que es fan. Pense que siguen del partit polític que siguen, tots ells han de treballar per a defensar els drets dels ciutadans, denunciar possibles abusos de poder, buscar solucions als problemes, etc., es a dir, treballar conjuntament pel benestar de tots, sense afany de protagonisme ni d’omplir-se les butxaques. I com a persones dins d’aquest status social, no formen part d’un “reality show” sinó de la seriosa responsabilitat de conduir un país i més en aquests temps de crisi. Si així fora, mereixerien el meu respecte i atenció, però si no son capaços de fer-ho, potser els resultaria millor canviar d’ofici per a poder estirar-se dels cabells sense cap tipus de censura, però tampoc crec que se’ls donara massa bé i les cadenes de televisió no tindrien la mateixa audiència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada