PER COLLONS

Un títol com aquest es difícil de publicar, potser per l’ús que es fa d’aquesta paraula que sol ser considerada grossera, però també està sobrevalorada dins del seu contingut masclista que indica autoritat, que es el tema a tractar. Abans ens queixava la gent de viure en una dictadura, malgrat que ni açò podia fer. Llavors van lluitar per la democràcia, per la llibertat, per la defensa dels drets humans i ara resulta una paradoxa veure que hem arribat ja a l’extrem oposat.
Vivim un moment en què no hi ha respecte per res, la llibertat es llibertinatge i de vegades sembla que ja ni la guàrdia civil té autoritat. Així als fills no se’ls pot donar ni un calbot i potser aprenen a créixer en un món que no els posa cap tipus de límits, començant per casa, passant per l’escola o al carrer. I per si fora poc, sembla que el cine i la televisió exalcen les activitats de delinqüència, promiscuïtat, drogues, agressivitat, etc. i que de seguida sintonitzen amb els joves.
Així poc a poc va augmentant el vandalisme i no li pots dir res a ningú que estiga trencant una farola o fent una pintada en una paret, perquè després que t’acabe d’encendre més la sang, et quedaràs igual i a més a més, s’hauran burlat de tu sense traure cap trellat que puga dissuadir a l’autor del delicte. Aquest se’n va pensant en la seua valentia convençut que ha posat els collons damunt la taula i per tant es invencible.
Així cada vegada hi ha menys civisme i també menys gent s’atreveix a cridar-li l’atenció a qualsevol que atempte contra l’ordre públic, en part també perquè poc li importa el que faça un altre o perquè suposa entrar en una lluita que no va a guanyar. Arriba un moment que darrere d’uns fets que aconsegueixen molta publicitat mediàtica, es proposa investir d’autoritat pública als mestres, però aprofitarà per alguna cosa, o simplement alimentarà un recel com el que se li té a la policia?. Queda clar que mai serà possible una vigilància o direcció constant per part de la policia i els mestres, per això tothom ha d’implicar-se en guiar els més joves i tindre valor, si alguna vegada cap cridar-li l’atenció a algú. Potser veient que naden contra un corrent molt fort, agafen aquesta guia que necessiten en les seues vides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada