QUIN AVORRIMENT!

De vegades hi ha gent que diu avorrir-se, que ara en estiu en aquesta despoblada ciutat no hi ha massa coses que fer. Com un iaio que evoca les seues batalles, jo ara recórrec a la infància de la meua generació i el cert és que crec que poques vegades ens avorríem. Abans sempre fèiem ús de la nostra imaginació i així se n'anàvem a fer alguna excursió pels nostres paratges, ens acaçàvem pels bancals, fèiem casetes de fang, se n'anàvem d'acampada o a fer una cabanya, jugàvem per les basses i les sèquies, exploràvem els nostres voltants o ens tiràvem marges avall amb les bicicletes.
És clar que la societat canvia i nosaltres també ens fem majors; no dic que ara cal fer coses com aquestes per no avorrir-se, però si fer servir la nostra imaginació, malgrat que pense que ara la societat ens acostuma cada vegada més a donar-nos les coses fetes i posar al nostre abast nombrosos recursos que quan tanquen per vacances, ens deixen soles i en contacte amb les nostres pròpies circumstàncies.
Sovint esperem que siguen els altres els que posen solució al nostre avorriment; és la cosa fàcil amb la que no és necessari calfar-se el cap, un esperat producte més del consum. Cal afegir que l'avorriment també deriva en peresa i sembla que cada vegada ens costa més moure per nosaltres mateixa, llavors necessitem un altra vegada qui ens espente a fer alguna cosa.
Així doncs, per a lliurar-nos de l'avorriment per aquestes dades, no ens deixem arrossegar per la peresa i mirem al nostre voltant a veure quines coses podem fer sense haver de dependre d'altres. També podem unir els nostres propis recursos o interessos amb els de qualsevol altre. A més, si estem en el si d'un grup i nosaltres podem ser capaços de dinamitzar-lo, segur que també guanyarem amics o qui ens vullga tindre sempre al seu costat. I així, junts i amb intenció de no caure en l'avorriment, segur que trobem moltes coses que fer: hui el que propose un i demà el que diga l'altre. Podem descobrir experiències realment interessants que segur ens deixen millor record que un producte més de consum amb activitats encunyades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada