BANDERA ROJA

De vegades ho veus a les noticies: “ara et poden posar una denuncia per no fer-li cas al socorrista o per anar sense camiseta pel passeig de tal platja” i després de qüestionar-nos fins on anem a parar, aquestes notícies solen quedar en l'oblit o com una cosa curiosa.

Fa calor!. Aquest diumenge se n'anirem a la platja!. I darrere d'haver descuidat veure les previsions del temps, ens alcem del llit disposats a gaudir d'un dia de sol i bany. Preparem tot el necessari i desprès de recórrer uns seixanta i tants quilometres amb tot el sol de la carretera, arribes a la platja i busques desesperadament on aparcar. Darrere de pegar voltes i mes voltes, per fi trobes el teu lloc. Agafes l'ombrel·la, l'hamaca, el menjar, la crema solar i la tovallola i et disposes a caminar un bon tros perquè has hagut de deixar el cotxe allà a fer la mà. El sol esta cada vegada més alt i amb gran avidesa desitges ficar-te dins del mar. Quan estàs arribant a la línia de costa te n'adones de la brisa com una benedicció que per un moment t'allibera del calor que arrossegues des de la ciutat. Ja en la platja, el que semblava una brisa ha posat unes ones en el mar que han marcat des de l’arena amb unes banderetes roges. Desafiant aquest color, amb total seguretat d'un mateix, perquè al cap i a la fi l'aigua no et passa del melic fins un bon tros mar endins, comences a botar les ones amb la il·lusió d'un nen. Darrere de sentir “pitar” als socorristes com si estigueren de carnaval, decideixes sortir però no tardes en adonar-te'n que han vingut dos “quads” conduïts per policies uniformats com els de la nostra ciutat, però amb pantalons curts. Sembla graciós!. Sents a un jove socorrista depilat i envalentit, perquè també la seua núvia està prop, dient que amb bandera roja no es pot prendre el bany i que l’aigua no ens pot passar des turmells, acabant amb un "caballero" que sona de qualsevol manera menys educat. Aquesta vegada hi ha hagut sort. Li han demanat la documentació a l’últim que ha sortit del mar. Un xicot alt i una mica encorbat, que sembla estranger i que "llueix", si es que es pot dir així, un eslip de tigre. No podia ser a un altre!.

Així es que si trobeu bandera roja i per si de cas, aneu amb compte i feu cas als socorristes, que la seua principal funció és evitar les tragèdies, no salvar vides com ens han fet creure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada