EL SECRET DELS REIS MAGS

Conec molta gent a qui no li agrada el Nadal. Altres que per conviccions ni tan sols el celebren. També n'hi ha que el viuen amb goig i passió, però sobretot, n'hi ha que el viuen amb molta, molta il·lusió. És bonic veure eixa il·lusió dels xiquets, però també arriba el moment de veure que potser el món és menys màgic del que a vegades podem creure de xicotets. Un bon amic va voler compartir amb mi esta carta que li va escriure al seu fill quan va arribar eixe moment:
Hola. Som els Reis Mags, encara que en realitat, l'important no és que siguem Reis ni Mags, sinó que som unes persones que et volen, que coneixem com sents i com és el teu cor.
Sabem tantes coses de tu com els teus pares: quin esport t'agrada; com s'anomena el teu professor; que tots els companys vos porteu molt bé; amb quins joguets disfrutes més; que també t'agrada jugar amb la videoconsola... Sabem que t'esforces en fer bé les coses i a ajudar en casa a ton pare i a ta mare; Que admires la teua germana i que vos porteu molt bé l'un amb l'altre. Et veiem quan tractes amb atenció i afecte els animals; I quan t'esforces per fer les coses com et diuen els majors, encara que tu cregues que no es fan així. I sabem que ja tens edat de conéixer el nostre secret.
Quan un xiquet deixa de ser xiquet i es convertix en homenet, està preparat per a guardar el nostre secret sense dir-li'l a la seua germana menor o a altres xiquets que no ho saben. Pocs saben esta gran veritat… els que són capaços de conéixer el misteri dels Reis Mags sense dir-ho als altres. I és el moment que ho sàpies tu.
El nostre gran secret és que… nosaltres existim únicament en el cor, en el cor de tots els Pares i Mares del món.
La veritat és que no hi ha els Reis Mags com a persones… perquè no podrien viure eternament. Els que posen els teus joguets per la vesprada-nit mentres tu veus la Cavalcada són... els teus pares!. Si, són els teus pares. I la tia i uns iaios en la caseta, els altres en el balcó,… i així tots els que et volem. Hem deixat el llegat dels Reis Mags a tots els pares del món. Nosaltres Els Reis, els observem i ens alegrem amb tots els que complixen amb la seua obligació.
I et posen joguets perquè creuen que durant tot l'any t'has portat molt bé, perquè creuen que eres un bon xic, un bon fill, un bon germà, un bon amic, un bon nét, un bon alumne, un bon estudiant… en fi, un xiquet que es mereix que els seus pares li demostren com estan d'orgullosos d'ell.
Volgut, fill, el teu Pare i la teua Mare són feliços perquè tu existixes, perquè tu eres el seu volgut fill. Els teus pares són feliços perquè disfruten de tu, de la teua manera de ser. Tens la virtut de fer feliços a totes les persones que et volen i això… això es mereix una sorpresa tan gran com la de creure en els Reis Mags.
La teua germana no sap el nostre secret. Comptem amb tu perquè tu no li'l contes a ella, fins al moment en què ens ho demane, ni tampoc a altres xiquets... Els deixarem que creguen en els Reis Mags uns anyets més.
Un bes molt fort de part del teu Pare i la teua Mare. Et volem molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada