OFERTES DE TREBALL

No m'estranya que hi haja tanta gent en l'atur. L'altre dia una companya meua em va demanar que portara la documentació de dues ofertes de treball a l'oficina dels serveis d'ocupació. Sé que potser hi haja gent molt competent en aquestes oficines, però aquell dia jo no vaig tindre la sort de trobar-les. Així vaig presentar els papers de les ofertes d'un projecte que finança el mateix servei d'ocupació per a crear feina durant els mesos d'estiu i potser fer veure en les estadístiques que l'atur ha baixat.
Era ja tard i faltava poc per que tancaren, així que segons em van dir amb total tranquil·litat, poc podien fer ja, i menys amb les ganes que van mostrar. Sembla que com la persona a qui li ho vaig presentar anava una mica perduda i amb ganes d'acabar la seua jornada, de seguida es va arrimar el company de la taula del costat en el seu auxili. Van donar una ullada a la documentació sense que semblara que saberen massa bé de quin projecte es tractava. Quan van veure els llocs de treball que volíem cobrir, van afegir que seria difícil trobar gent, i menys amb experiència. Qualsevol pensaria que volíem cobrir algun lloc en una agència espacial!. Un dels llocs que volíem cobrir si que havia de tenir una llicenciatura, l'altre només un batxiller. Els dos llocs estaven destinats a tractar amb persones potser amb algunes dificultats d'inserció social.
De seguida van tirar mà a les seues llistes de classificació de llocs de treball i sembla que va resultar un poc difícil quadrar les ofertes amb el seu llistat de qualificacions professionals. "Farem ja el que puguem!, però això serà per a la setmana que ve", van afegir abans d'acomiadar-me, no sense que els costara posar-me el segell com que havia presentat aquella documentació, quasi preferint que tornara un altre dia per ella.
Però a més de tot, hi ha algú que vullga treballar, si està cobrant una prestació per no fer res?. Sé que hi haurà molta gent que realment voldrà o necessitarà treballar, però també hi haurà gent que s'acomiadarà i mentre estiga cobrant algun tipus de prestació i tinga les seues necessitats bastant cobertes, preferirà tirar-se una temporada sabàtica, o almenys és el que em fa pensar la gent que va passar per a veure les nostres ofertes de treball.
Així, uns dies després, van començar a arribar-nos els candidats sense saber massa bé on anaven. Un estava estudiant unes oposicions i deia que no li venia bé posar-se a treballar. Altra se n'anava de viatge al l'estranger i només necessitava que li posarem el segell com que s'havia presentat a l'entrevista. Una altra mai havia treballat amb adults i la seua experiència es limitava als nens, així que no li va interessar. I per últim l'altra deia que prompte anava a posar-se a treballar en altre lloc i per quatre mesos que oferíem, tampoc li compensava.
Què passa?. El cert és que potser hi haja alguna cosa que no vaja massa bé dins del nostre sistema laboral, però que les reformes laborals ni tan sols contemplen i és que segons em deia una amiga estrangera, els espanyols tenen prestacions per tot i això fa que estiguen acomodats. Curiosament altres diuen que els estrangers venen a llevar-nos la feina. Potser és la que nosaltres no volem fer o potser també és la vertadera necessitat viscuda en els seus països d'origen la que els motiva a moure's i guanyar-se els "cacaus".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada