ON ESTÀ DÉU?

Davant catàstrofes naturals com les que fa un dies novament han assolat un país pobre, potser algú pregunte on esta Déu i perquè permet eixes calamitats. Donada la meua limitada capacitat, lluny de donar cap explicació teològica que sol procedir de gent acomodada, amb la vida resolta, que potser no té cosa millor que fer i que realment no aporta res al món actual, segons les meues pròpies conviccions en les que pense que nosaltres som les mans de Déu, potser cal preguntar què hem fet nosaltres per evitar situacions de pobresa, d’abandó, de desnutrició, desigualtats, manca de drets, abusos de poder e interessos ocults... en aquest món?. Entre altres coses, hem escoltat i observat la natura, per exemple abans de construir un càmping, una urbanització o una hamburgueseria en la vessant d'un vell rierol sec, als peus d'un volcà o en una zona inundable?.
Pense que és molt trist i còmode esperar que siga una força sobrenatural i totpoderosa, en la que poca gent o ningú creu, canvie el món, si nosaltres mateixos, que som els que l'habitem no fem res. I si damunt maltractem a la nostra mare, la terra i la seua natura, què volem tindre a canvi, un tracte de favor i compassió?. Si fins i tot una mare s'enfada amb els seus fills, com no va a enfadar-se la terra amb nosaltres donant-nos tocs d'avis com aquests?.
Llavors la tragèdia és un argument molt pobre per qüestionar així l’existència de Déu, si ni tan sols el coneixem, ni l’escoltem a ell ni la seua creació o ni li brindem les nostres mans per que faça canvis en aquest món i que així les nostres vides vagen millor. Però finalment sembla que de vegades és necessari que hi haja una gran tragèdia com aquesta per que molta gent famosa i adinerada s'alce més en el seu altar demostrant la seua solidaritat fent importants donacions econòmiques i arrastrant també a les masses. Malgrat que és molt lloable davant una situació així, pense que han arribat tard, perquè cal dir que si tot açò s'haguera fet abans de la tragèdia, mostrant la nostra solidaritat i unió davant els més necessitats, aquesta no hauria tingut les mateixes dimensions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada