MATEMÀTIQUES PER A MALDESTRES

Puja l'IVA, puja l'IBI, puja la llum, puja el gas, puja el combustible, es paguen els medicaments... Es retallen els sous dels funcionaris, es retallen les prestacions per desocupació, es retallen els sous... Estes són algunes mesures que diuen que es van a aplicar per a eixir de la crisi, però em pareix que en realitat, estan donant “pals de cec” i amb això, estan colpejant a tot el que està pel mig.

La societat del consum està en crisi. Com esperen rescatar-la amb estes mesures?. Si una família ha d'ajustar la seua economia perquè té pocs ingressos, encara que només siga el just per a menjar, pagar la casa i els impostos, esgotaran per a comprar roba quan siga estrictament necessari, igual que canviar-se eixa vella nevera o rentadora. Prescindiran de l’autobús o d'eixe cafè o esmorzar en el bar, o inclús utilitzaran el cotxe el menys possible, postergant potser eixa revisió o el canvi de rodes. Tampoc podran estalviar, ni compraran eixa tele nova, ni se n'aniran de vacances a un hotel de la costa, ni els arribarà per a comprar-se una revista o llibre que llegir...

És a dir, eixa família deixarà de consumir, i amb això, contribuirà a reduir els ingressos de les persones que depenen del consum. Si multipliquem famílies amb ajust econòmic, la recessió va afectant altres comerços i empreses, amb el que prompte tenim altres famílies més en la mateixa situació que les primeres, amb la qual cosa, ens trobem en eixe cercle fosc i viciós que ens va ofegant més a tots en la crisi.

Realment volem eixir de la crisi?. Volem mantindre el model de societat de consum?. A mi més aïna em pareix que per si la cosa es posa pitjor, alguns es volen omplir bé les arques encara a costa dels altres, que sempre som els mateixos, la classe treballadora.

Així, sembla que una cosa està realment clara: ens van a traure fins a l'últim cèntim que puguem tindre, però què passarà quan ja no ens quede ni un?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada