PARAULES I ALTRES DROGUES

Fa poc va ser el dia mundial de la lluita contra les drogues i uns dies abans, em van convidar a unes xerrades sobre drogues en un institut, com una eina de prevenció. Curiosament, feia ja molt de temps que no passejava pels corredors plens d’eixos adolescents que potser alguns qualifiquen d’indisciplinats, que ja no tenen respecte pels professors o els adults o que no fan altra cosa que passar el temps, sense estudiar ni voler treballar. Però al cap i a la fi, potser és més o menys el que sempre han acabat dient totes les generacions majors sobre els seus successors: “que a esta joventut no hi ha qui els entenga”. Potser en realitat també es dega que perdem sintonia amb el pas dels anys.

La prevenció sobre l’ús indegut de les drogues, potser és altra més de les grans oblidades, i més ara, en temps de crisi. He de dir que en aquestes xerrades a les que vaig acudir, malgrat que no estaven malament i aportaven algunes dades interessants, encara que potser també massa tècniques i una mica desfasades, sovint vaig estar a punt de dormir-me, no sense poder haver observat com alguns d'aquests adolescents també badallaven; miraven cap a qualsevol lloc sense prestar atenció o fins i tot xerraven entre ells. Certament, la persona encarregada de donar la xerrada, no va connectar amb el seu públic adolescent. Potser aquesta no sempre és una tasca senzilla, i més amb els canvis en l’educació, la disciplina o els valors, però si alguna cosa de trellat es persegueix traure, com en aquest cas amb una informació útil com puga ser la prevenció davant l’ús de les drogues, és necessari actualitzar-se i saber enganxar amb el públic, potser com va saber fer la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la nostra ciutat en organitzar per aquest dia, un partit amistós de futbol en el que van poder participar els bombers i altres entitats locals, a banda d’alguns joves que estaven en tractament per la seua addicció.

Aquesta activitat va ser una mostra d’implicació, participació i col·laboració entre diferents recursos de la nostra ciutat que potser, arrossegats pel poder de convocatòria del futbol, va fer que tots gaudiren de l’experiència, i més eixos joves que necessiten suport i motivació per eixir endavant lluny de les drogues, i en especial, en aquesta societat actual on potser els joves també troben moltes dificultats per forjar-se la personalitat i poder obrir-se futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada