ES NECESSITEN DESESPERATS


La meua dona va conéixer un empresari que deia obertament que en la seua empresa volia treballadors amb hipoteca, un cotxe que pagar, família que mantindre... perquè eixos treballadors eren els únics que responien com ell necessitava. Així, igual que l’empresari vol treballadors endeutats, també interessa tindre països igualment endeutats, com sembla que està passant amb el nostre.
Potser Europa necessita mà d’obra barata i davant les mateixes portes de casa per a reduir costs d’importació, i sembla que al nostre país no fem res per evitar-ho. Podria dir-se que estem prop de viure en un país tercermundista. Qui sap si així arribarem a instaurar un model comunista o dictatorial, en el que l’empobriment del poble cree mà d’obra barata que alguns interessa, als dirigents del nostre país, com la mercaderia que vendre, i als dels altres països, com la mercaderia que comprar a baix preu, sense necessitat de regatejar.
D’aquesta manera, sense treball, sense ingressos, amb família i hipoteca, sense estudis i amb problemes de salut, prompte es buscarà gent realment desesperada, disposada a abaixar-se els pantalons per un treball precari i un sou miserable. Amb aquest sou, no ens arribarà per menjar, pagar hipoteca, medicines, dentista, estudis dels fills, impostos i peatges, encara que potser arribarem a un punt en què no puguem permetre'ns un cotxe o fins i tot, coses com la sanitat, la universitat o els transports públics, hagen deixat d'existir.
Jo he tingut l'oportunitat de treballar en una empresa que seguia aquest mateix model, en la que es menyspreava els treballadors i tot era voler reduir-li drets o tindre’ls a la seua total disposició. Tots estaven treballant de mala gana, sense implicar-se massa en la feina o amagant-se quan apareixien els patrons. Jo era dels que no vaig voler fer hores extraordinàries, ni treballar caps de setmana.
En una altra empresa on vaig treballar després, en la que estava a gust, no m'importava fer hores extres, inclús en cap de setmana o fins treballant sense cobrar o arribant a posar els meus propis recursos a disposició de l'empresa.
Potser llavors cal analitzar quina classe de país volem i pensar si les mesures que van anar aplicant-se són realment les que millor van a funcionar, perquè no hi ha res com que la gent estiga contenta i satisfeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada