APROFITAR LA CRISI

Diuen que estem en crisi, però què és la crisi?. Què l’ha provocada?. Possiblement cal pensar que la classe mitja ha arribat a un nivell d’apoderament difícil de controlar i dominar. Així, és necessari adoptar mesures que els abaixen els fums. També podem afegir que realment ha segut producte de la cobdícia humana, que tant ha corromput als que han vist desfilar els diners i el poder per les seues mans.

Però el pitjor de tot, potser és que encara hi ha qui està traient benefici de la crisi. Sense tindre prou en veure els cadàvers que aquesta està provocant, encara ens acaben traient els ulls, buidant-nos també les vísceres per que no quede res que puga alçar-se.

Així, la gent aprofita per a comprar propietats a molt baixos preus (potser abans estaven massa elevats), valent-se de la desesperació de la gent que necessita desfer-se de càrregues hipotecàries o li fan falta els diners per sortir endavant.

També hi ha empresaris que com no trauen tants beneficis com treien abans, demanen expedients de regulació de l’ocupació, o fins i tot, altres que arriben a deure ja algunes nòmines als treballadors, sense que això els prive d’haver lluït del seu càrrec en les nostres festes. O inclús pitjor, també n’hi ha qui els ofereix als treballadors enviar-los a l’atur i després els demana que treballen en negre, pagant-los així només mitja nomina.

Aquestes només són algunes de les coses que he sentit, no per parleries, sinó de gent afectada per aquestes situacions. I si no hi ha qui treballe i actue honradament, segur que els de dalt tampoc acabaran arromangant-se per a fer ells la feina dura.

Està clar que si realment volem eixir de la crisi, si és que aquesta ja no interessa als que la promouen, cal anar pensant en abandonar el lucre, l’egoisme, les trampes i recolzar-nos els uns als altres, des de la igualtat, com a persones, perquè al cap i a la fi, per molt superiors que uns es puguen creure, tots acabem assentant-nos en la tassa del vàter, o el que és encara pitjor, baix terra, pensant el que pensem, fent el que fem, amb diners o sense ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada