NOMÉS UNA BECADETA

Sovint escoltem que hi ha accidents per adormir-se al volant i generalment acabem pensant que els accidents potser sempre són coses que els passen als altres per la seua pròpia irresponsabilitat al volant i que no ens afecten massa a nosaltres.
Aquest diumenge vaig quedar amb uns amics a les huit i mitja del matí per a pegar una volta amb bicicleta, com solem fer quasi totes les setmanes. Anàvem tranquil·lament per la via cap al "Barranquet de Soler", quan vam veure un cotxe que de cara cap a nosaltres, havia anat envaint poc a poc el carril contrari fins que se'l vam veure damunt. Ens vam haver de tirar tots cap als costats de la carretera cridant-li.
Era un cotxe blanc i gran, d'eixos de marca, marca, és a dir dels que porten les persones amb molts diners o els que volen aparentar que tenen diners i no tenen altra cosa més que el cotxe. Dins anaven dos persones que devien tindre més de trenta anys, o poc els faltaria. El conductor era un home que anava amb el cap completament refermat en la finestreta, recolzat també sobre el seu braç. Al costat anava una dona que semblava estar desperta i mirant endavant. No sé si estaria contant barrufets, però el cas és que els dos semblaven dur un bon guitarró, que arrossegat al llarg de la nit, ja estava convertint-se en son. Però el pitjor de tot és que anaven al volant i casi ens passen per damunt!.
Al cridar-li tots alçant les mans per advertir-lo mentre fugíem espantats, va alçar el cap i va pegar una volantada per encarrilar el cotxe, que si no acaba atropellant-nos a nosaltres, s'estampa contra un gran ciprer.
El cert és que sempre ens queixem de les prohibicions: que si no podem fumar en el restaurant; que si no podem prendre una copeta en el dinar i després agafar el cotxe; que si els controls d'alcoholemia; que si els radars; que si el carnet per punts... Mai tenim en compte que la llibertat implica responsabilitat i com d'alguna manera sembla que poc a poc anem sent menys cívics i responsables, són necessàries unes lleis més estrictes.
Així no devem pensar que la irresponsabilitat d'uns no ens afecta a nosaltres, perquè a l'igual que les prohibicions ens afecten a tots, les irresponsabilitats d'altres també ens poden implicar a nosaltres convertint-nos en les seues víctimes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada