UN PAÍS DE XORIÇOS



Es deia abans que al nostre país es lligaven els gossos amb llonganisses, com una frase feta per a indicar ostentació de riquesa i malbaratament, tot, perquè segons la història, un empresari xoricer no va trobar res que lligar el seu gos i amb les presses, va agafar unes llonganisses i en això que va passar algú, va dir: “mira si són rics que lliguen als gossos amb llonganissa”.
Com no, llonganisses a part, en este país també tenen fama els seus pernils i embotits ibèrics, potser el més peculiar dels quals és el xoriço. Així doncs, tenim de dos classes: l'embotit pròpiament dit, i un altre que és molt més pesat de digerir i que és el verdader símbol nacional de la corrupció, que aconseguix una de les millors posicions en este rànquing mundial.
Consideracions gastronòmiques a part, és tal la importància d'este “embotit”, que qualsevol sap fer-lo. Només falta que hi haja cursos oficials de “faça's un xoriço”, perquè en este país, està clar que de treballar i de ser honrat, ningú es fa ric ni viu prolíficament. A més, tenim una particular justícia en què se sanciona durament el delinqüent comú que roba un cotxe o una bossa de mà, i en canvi, una persona que roba o “desvia” cap a la seua butxaca o la d'un parent una descomunal quantitat de diners que no son seus, i la justícia resulta d'allò més lleugera amb ell, si és que arriba a acusar-li d'alguna cosa. D'altra banda, també hi ha persones que han aprés ja una tècnica més depurada i van surfejant entre el desvergonyiment, la bona fe de les persones i els buits legals per a anar vivint a costa dels altres.
A mi, com a molts altres, totes estes situacions ens resulten indignants, però potser només jo siga dels que pensen que cal anar traient, espolsant i greixant les guillotines, que amb un sol cap xoricer que rodara, un altre seria el procedir dels deshonrats. Per sort per a alguns, de moment encara vivim en un país prou civilitzat per a no procedir d'esta manera, però qui sap: si les coses es posen pitjor… Tal vegada arribem a seguir els exemples d'altres revolucions semblants que ja fan història.
-->
--   Daniel Balaguer  http://www.danielbalaguer.es  https://sites.google.com/site/danielbalaguer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada