CARTA ALS REIS MAGS



Benvolguts Reis Mags, com tots els anys, arribeu a les nostres terres carregats de regals per a grans i menuts. És tradició escriure-vos una carta amb allò que vos demanem, encara que és clar que ho tindrem si ens ho mereixem, si hem sigut bons durant l’any. Perdoneu-me si sense pretendre cap recriminació, ara vos dic que de vegades sembla que sou molt indulgents amb alguns, perquè al cap i a la fi, els porteu tot el que demanen i més, malgrat que s’hagen portat malament. I així, també hi ha qui demana algunes coses que mai li arriben, fins i tot, havent-se portat molt bé. No és per res, però em sembla una injustícia com tantes altres que hi ha en aquest món i amb les que segurament haureu segut arrossegats sense adonar-vos-en. És normal que la gent deixe de creure en vosaltres i pense que son els pares. Però encara ens podreu tornar la il·lusió.
Llavors, si he sigut bo o no, vosaltres ja ho sabreu; jo no vaig a defensar-me ací. Però per la meua part, coneixent la situació de crisi, que com tots heu d’estar patint, no vos vaig a demanar quasi res material, de manera que  esta és la meua llista:
Així, vos demane una mica més de justícia per a tots, i no per als que tenen el poder o els diners. Demane també que es pague per la corrupció, l’avarícia i la manca d’honestedat i no amb una pujada d’impostos i retallades als innocents. Vull persones més honrades i íntegres en el poder, que no sucumbeixen als interessos propis, sinó que realment treballen pels ciutadans, que al cap i a la fi els han donat el poder. Llavors és igualment necessari una mica d’enteniment per als polítics i una llanterna, perquè sembla que van perduts en un camí ple de foscor. Per descomptat que no cal oblidar-se de la feina: que tothom tinga una ocupació digna, sense cap tipus d’explotació o abús. Voldria també salut i que aquesta no siga un dret exclusiu de les persones amb diners. Igualment és necessari que porteu més amor que mai, perquè la gent l’ha perdut entre la publicitat i les compres. També demane un pack indivisible d’humilitat, igualtat, tolerància i solidaritat per a cadascú, perquè així les persones ens puguem relacionar millor, amb més comprensió i menys conflictes. Voldria que tothom s’alliberara dels pardals que té al cap i puguen albirar allò que és vertader, sense creure que uns són millors que els altres o només ells tenen la raó. I finalment, demane que s'antepose la salut del planeta terra, als interessos d’uns pocs, i al consum desmesurat, contaminant i esgotador de recursos.
Potser m’he deixat alguna cosa, però tampoc vull ser avariciós i pense que amb açò serà suficient.
Diuen que vosaltres sou Mags. Jo fa temps que vaig deixar de creure en la màgia, però per favor, permeteu-me creure de nou i que tothom crega en ella. Moltes gràcies.
-->
--   Daniel Balaguer  http://www.danielbalaguer.es  https://sites.google.com/site/danielbalaguer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada