L’AMENAÇA POLÍTICA

Sabem que tots els polítics són iguals. Fa anys que hem estat governats per partits polítics de tots els colors i continuem veient com cada vegada són majors les desigualtats socials; prevalen els interessos econòmics per damunt de les persones i el planeta... Han tingut l’oportunitat de millorar aquest món i s’han deixat comprar servint a interessos propis, donat que tots som humans i hem construït una societat amb els pilars del “sálvese quien pueda”, “la riqueza siempre es poca” o “els diners per on passen mullen” (o “banyen” segons es diu on visc).
I mentre cap polític és perfecte, tots els altres tenen de què parlar, acusar-lo, exigir-li, queixar-se... esperant així el seu torn per governar i menjar el seu tros del pastís. Així, es llepen els dits amb les cagades del que governa hui perquè demà, després d’aquestes errades, la indiferència d’uns i el vot d’altres acabaran fent que ocupen el seu lloc al poder. I entraran altres iguals amb les butxaques plenes de promeses, amb diferent nom i collar, que sabran aprofitar la ratxa mentre dure per canviar els “bonus” de les promeses per diners amb els que nodrir amics i familiars i omplir-se les arques hui per si no tenim per demà.
Però, què passaria si entrara a governar una persona que ho fera bé? Els polítics de sempre ja no tindrien cabuda. Ja no podrien esperar que els convidaren a menjar pastís perquè la seua festa hauria acabat. Aquesta altra persona, fàcilment seria reelegida una vegada i altra, i llevat que anara a entrar altra persona que encara ho fera millor, o l’anterior es cansara, ja no tindrien cabuda els polítics que hem conegut fins ara.
Et sumes al canvi? Deixem de votar als de sempre, que ja han tingut la seua oportunitat. Si els nous ho fan malament, demanem anticipar eleccions i votem pel seu recanvi fins que trobem a qui ens mereixem com ciutadania, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada