LA UNIÓ FA LA FORÇA



Diuen que la unió fa la força, però realment estem dissenyats per a eixa unió? Interessa aquesta unió socialment, políticament, empresarialment, comercialment o econòmicament? Jo crec que la resposta és no. Així, hem creat països diferents, cultures diferents, banderes diferents, religions diferents, empreses diferents... que a banda de donar una rica diversitat, ha creat grans diferències entre els éssers humans; que també han donat lloc als més variats conflictes. Paradoxalment, durant milers de segles, hem anat buscant conquerir el món sencer intentant certa unitat, estenent la particular llengua, religió o cultura, tot baix el domini de la força, sense aconseguir-ho, perquè els interessos d’uns, sembla que sempre s’enfronten amb els de l’altre.
I ara, mentre estem pel món vivint un moment social especialment difícil, els ciutadans li tirem les culpes als polítics, els polítics li les tiren al govern anterior, i aquest culpava a l’oposició. Els empresaris es queixen dels treballadors i aquests es queixen dels seus patrons... I així, ens passem la vida, sense assumir les nostres responsabilitats com a "individus" individuals dins d’un sistema que necessita de la col·lectivitat, però també que aquesta estiga segregada per mantenir una estructura de poder dins d’aquesta mena d’anarquia.
D’altra banda, sembla que comencen a brollar multitud de moviments per tot arreu del planeta que busquen la unió sense la força, que promouen el benefici comú per damunt del particular... Però tots aquests moviments es trobaran amb la resistència al canvi, amb la indiferència de la gent i amb les estructures que persegueixen concentrar el poder en unes poques mans. Malgrat açò, una cosa és certa: si aquests moviments aïllats van sorgint de manera independent per tot el planeta, indiquen que és el camí que hem de prendre com a humanitat.
Participarem nosaltres en eixe canvi o morirem queixant-nos i pensant que això nosaltres no ho veurem?
-->
--   Daniel Balaguer  http://www.danielbalaguer.es  https://sites.google.com/site/danielbalaguer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada