UN PORRET?



Fumar marihuana pareix que està de moda, com al seu dia ho va ser obrir un bar en un cantó, o després muntar una immobiliària, o després crear una fruiteria, o fins i tot ara tindre també un mòbil amb Internet. Passejant pel carrer, qualsevol pot inhalar estos efluvis, fruit de les emanacions d'un vianant fumador que camina davant de nosaltres amb la major indiferència, sense preocupar-se que hi haja xiquets darrere. El curiós, és que en esta moda no hi ha diferència generacional, ni es hi ha diferència generacional requerix maduresa ni intel·ligència; així, fumen majors i jóvens, potser sense la major consciència de problema, perquè pensen que és una cosa natural, que inclús ells mateixos es cultiven a casa.
Però que siga natural no vol dir que siga innocu. De fet, en la naturalesa hi ha bolets, herbes, baies o altres elements que directament resulten mortals en el seu estat natural. Encara que en este cas potser no es tracte d'una planta mortal, un porro equival de cara a una afecció pulmonar, a fumar 6 o 7 cigarrets de tabac, a més de l'alteració del funcionament del cervell, una cosa sens dubte res sa, natural o ecològica.
També hi ha els que defenen la seua legalització considerant que ocasionaria menys consums i problemes que la seua prohibició, però l'alcohol i el tabac són legals, es consumixen més que els porros i tots coneixem les morts per accidents de trànsit que produïx l'alcohol o per les malalties respiratòries que produïx el tabac, que igual que succeïx amb els porros, també afecten els anomenats “fumadors passius”, és a dir, als que estan respirant al costat d'un altre que està fumant.
Igualment, en la seua defensa, hi ha els que s'acullen als efectes terapèutics que es diuen d'esta particular planta, per la qual cosa creuen que tampoc ha de ser tan roïna. Però estos efectes s'utilitzen de forma controlada en alguns casos de càncers terminals, valorant que aporten més beneficis que riscos. Entre ells, a llarg termini provoca pèrdua de memòria, reduïx el rendiment, altera les capacitats cognitives... Augmenta el risc de patir psicosi, esquizofrènia o depressió...
Però bo, després de tot, els que fumen estaran segurs que és una cosa que controlen, que no necessiten, que poden deixar quan vullguen, que no suposa una addicció, potser sense ser capaços d’estar un mes sense fumar-la. En realitat, tampoc es paren a pensar que el cervell dirigix totes les funcions de la resta dels òrgans del cos; així, és la base de la intel·ligència humana, memòria, desitjos, sentiments i emocions. L'espècie humana va nàixer per a usar el seu cervell. Els porros juguen amb ell i el destruïxen a poc a poc. Quan més prompte es comença a fumar, pitjors són les seues conseqüències.
-->
--   Daniel Balaguer  http://www.danielbalaguer.es  https://sites.google.com/site/danielbalaguer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada